آژانس دیجیتال مارکتینگ بهنما

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

در این مقاله می‌خوانید

شاید «دادزن»هایی را به خاطر داشته باشید که در گذشته‌هایی نه چندان دور، برای مغازه‌ها تبلیغ می‌کردند! شاید هم یادتان باشد که تا چند سال قبل، هر روز صبح باید حجم زیادی از انواع بروشور و تراکت را دور می‌ریختید تا بتوانید درب منزل را باز کنید. این دست کارها حالا برایمان عجیب به نظر می‌رسد، اما فروش و سوددهی مغازه‌ها به همین تبلیغات وابسته بود. البته تبلیغات هنوز هم یکی از مهم‌ترین روش‌های فروش کالا و خدمات است، اما تبلیغات سنتی حالا جای خود را به روش‌های مدرن‌تر و علمی‌تری مثل دیجیتال مارکتینگ داده است.

اما دیجیتال مارکتینگ دقیقا چیست و چطور به کسب و کارها کمک می‌کند که بهتر و سریع‌تر به سوددهی برسند؟ در این مقاله، به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

تفاوت دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی سنتی

در ابتدای متن هم اشاره کردیم که دیجیتال مارکتینگ تفاوت‌هایی با تبلیغات سنتی دارد. شاید اصلی‌ترین تفاوت این دو سبک را بتوان در استفاده از اینترنت و گستردگی بازاریابی دیجیتال دانست. با توجه به گسترده شدن اینترنت در سراسر جهان، وقتی بستر دیجیتال را برای مارکتینگ انتخاب می‌کنید، می‌توانید صدای خود را به گوش افراد بیشتری برسانید.

هزینه تبلیغات در فضای دیجیتال نسبت به نصب بیلبوردهای شهری یا پخش آگهی‌های تلویزیونی بسیار کمتر است، اما در عوض تاثیرگذاری بیشتری دارند. استفاده از دیجیتال مارکتینگ به شما اجازه می‌دهد که محل حضور مخاطبان مورد نظرتان را پیدا کنید و محصولاتتان را دقیقا برای همین افراد تبلیغ کنید. همچنین ابزارهای تبلیغات دیجیتال به شما اجازه می‌دهند که خیلی بهتر و ساده‌تر، وضعیت اثرگذاری کمپین‌های مارکتینگی‌تان را بسنجید.

کدام کسب و کارها از دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌کنند؟

به طور کلی، می‌توان گفت که دیجیتال مارکتینگ بهترین ابزار برای استارتاپ‌ها  وسازمان‌های کوچکی است که می‌خواهند با کمترین و پایین‌ترین هزینه، بیشتر بازخورد را از تبلیغات داشته باشند. البته با توجه به گستردگی و تاثیرگذاری شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، می‌توان گفت که شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ هم مجبورند برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر، به سمت این نوع تبلیغات حرکت کنند.

زیرشاخه‌های دیجیتال مارکتینگ

همان طور که مشخص است، دیجیتال مارکتینگ به مجموعه‌ای از اقدامات مارکتینگی و تبلیغاتی گفته می‌شود که در بستر دیجیتال و آنلاین اتفاق می‌افتد. در عصر حاضر، تعداد پلتفرم‌های انتشار محتوا و تبلیغات دیجیتال بسیار افزایش یافته است و بنابراین کسی که می‌خواهد در حوزه دیجیتال مارکتینگ فعالیت کند، باید تمام این ابزارها را بشناسد و قواعد تبلیغ در آنها را بشناسد. معمولا افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند، در یک یا چند زیرمجموعه، تخصص بالاتری دارند:

سئو و بهینه‌سازی موتورهای جستجو

یکی از مهم‌ترین ابزارهای دیجیتال، سرچ کردن در گوگل یا سایر موتورهای جستجو است. معمولا همه ما وقتی درباره موضوعی سرچ می‌کنیم، تنها به همان چند لینک اول بسنده می‌کنیم و اگر پاسخ‌مان را بگیریم، دیگر به سراغ بقیه لینک‌ها نمی‌رویم. رسیدن به جایگاه‌های بالاتر در سرچ گوگل با عنوان بهینه‌سازی موتور جستجو یا سئو شناخته می‌شود. متخصصان سئو با کمک گرفتن از ابزارهای مختلف، کاری می‌کنند که سایت موردنظر در کوتاه‌ترین زمان ممکن، جایگاه‌های بالاتری در گوگل پیدا کند. کار کردن در این شاخه از دیجیتال مارکتینگ، درآمد خوبی دارد و از سوی دیگر به رشد فروش سازمان‌ها هم کمک می‌کند.

بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوا که با نام کانتنت مارکتینگ هم شناخته می‌‎شود، یکی از اصلی‌ترین زیرشاخه‌های دیجیتال مارکیتنگ است و تمام محتواهایی که باید در بسترهای مختلف منتشر شوند توسط متخصصان این حوزه تولید می‌شوند. محتوا انواع مختلفی دارد که از میان آنها می‌توان به محتوای متنی، محتوای تصویری، محتوای ویدئویی، محتوای صوتی (پادکست) و… اشاره کرد. بازاریابی محتوایی هم چند شاخه دیگر مثل طراحی استراتژی محتوایی و تولید محتوا دارد.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

یکی از مهم‌ترین و پرطرفدارترین زیرشاخه‌های دیجیتال مارکتینگ در سال‌های اخیر، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی بوده است. سوشال مدیاهایی مثل اینستاگرام، توانسته‌اند قشر گسترده‌ای از افراد جامعه را به خود جذب کنند و به همین دلیل تاثیر زیادی روی مردم دارند. تبلیغ و مارکتینگ در این فضاها، می‌تواند منجر به جذب سریع مخاطبان شود و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، سود بالایی برای سازمان به همراه داشته باشد. مارکتینگ در اینستاگرام می‌تواند تنها در تولید محتوای مناسب برای این سوشال مدیا خلاصه شود؛ البته اینفلوئنسر مارکتینگ هم می‌تواند گزینه‌ای جذاب و زودبازده برای فعالیت در سوشال مدیا باشد.

اینفلوئنسر مارکتینگ

روزی اندی وارهول گفت که در آینده، هر کس می‌تواند برای ۱۵ دقیقه یک سلریتی باشد. امروز این پیش‌بینی وارهول به حقیقت پیوسته و افراد عادی با کمک گرفتن از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی موفق شده‌اند تبدیل به سلبریتی‌های محبوب و پرطرفدار شوند. این عده با نام اینفلوئنسر شناخته می‌شوند که به معنی فرد تاثیرگذار است. همان طور که از نام این افراد پیداست، آنها به سادگی می‌توانند مخاطبان خود را برای خرید کالا یا خدمات شما قانع کنند. به همین دلیل اینفلوئنسر مارکتینگ را می‌توان یکی از زودبازده‌ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ دانست.

پرفورمنس مارکتینگ

پرفورمنس مارکترها، از جمله جدیدترین متخصصان دیجیتل مارکتینگ هستند که به شما کمک می‌کنند بیشترین بازدهی را از تبلیغاتتان داشته باشید. پرفورمنس مارکتینگ با بررسی کانال‌های مختلف تبلیغاتی و میزان فروش، مشخص می‌کند که بیشترین نسبت فروش به هزینه شما از کدام کانال است و به این ترتیب جلوی هدررفت پول و زمان شما را می‌گیرد.

کمپین منیجرها

کمپین منیجر، یکی از اصلی‌ترین و حساس‌ترین وظایف را در حوزه دیجیتال مارکتینگ بر عهده دارد. کمپین منیجر باید بر اساس بودجه، آنالیز رقبا و… کمپینی برای تبلیغ محصول یا خدمات خود طراحی کند که هم کمترین هزینه را داشته باشد و هم بیشترین بازدهی را نصیب سازمان کند. برخی از کمپین‎های دیجیتال ۳۶۰ درجه هسنتد، یعنی تبلیغ برای این محصول در تمامی بسترها و پلتفرم‌های دیجیتال مارکتینگ از جمله سئو، شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات کلیکی و… اجرا می‌شود. برخی دیگر از کمپین‎ها هم محدودتر و تنها در برخی از این پلتفرم‌ها صورت می‌گیرند.

متخصص دیجیتال مارکتینگ باید به چه مواردی مسلط باشد؟

یک متخصص دیجیتال مارکتینگ، بسته به تخصصی که دارد باید در همان زمینه اطاعات کسب کند. البته علاوه بر این، افراد شاغل در این زمینه باید روش‌های تحلیل عددی، آنالیز رقبا، شناخت مخاطب و… را هم بشناسند و به آنها مسلط باشند.

Rate this post
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Email
آخرین مقالات