آژانس دیجیتال مارکتینگ بهنما

ساخت وب‌سایت شخصی در 11 مرحله

ساخت وب‌سایت شخصی در ۱۱ مرحله

در این مقاله می‌خوانید

راهنمای گام به گام ساخت یک وب‌سایت شخصی، از تعیین هدف تا راه‌اندازی

وب‌سایت شخصی بستری مناسب برای به نمایش گذاشتن شخصیت، مهارت‌ها و تخصص یک شخص است. در این مقاله توضیح می‌دهیم چه کارهایی برای ساخت وب‌سایت شخصی باید انجام دهید که شما را به هدفتان برساند.

قدم اول: دلیل و هدف داشتن وب‌سایت شخصی را بدانید

برای ساخت وب‌سایت شخصی در قدم اول موضوع و هدفتان را انتخاب کنید. هدف بعضی افراد ایجاد وبلاگی برای نشر عکس‌ مسافرت‌های‌شان یا نوشتن داستان‌های کوتاه است. برخی دیگر برای شناخته شدن در کار و حرفه خود وب‌سایت شخصی درست می‌کنند؛ در واقع این افراد می‌خواهند در جهت پرسونال برندینگ خود سرمایه‌گذاری کنند و با هدف جذب پروژه‌های بیش‌تر، با ساخت وب‌سایت شخصی بر مارکتینگ مهارت‌ها و استعدادها‌شان کار می‌کنند. برخی افراد هم برای نمایش نمونه کارهای خود سراغ ساخت وب‌سایت شخصی می‌روند.

فارغ از دلایل و هدف ساخت وب‌سایت شخصی، موضوعی که باید به آن فکر کنیم، علایق ما و نحوه ارائه آن‌ها در فضای وب است. اگر می‌دانید قصد بیان چه چیزهایی در مورد خودتان را دارید، می‌توانید وب‌سایتی بسازید که در جهت اهدافتان باشد؛ این وب‌سایت می‌تواند شامل یک صفحه اصلی همراه با صفحات درباره ما و اطلاعات تماس باشد یا وب‌سایتی پیچیده‌تر که در آن برای فروش محصول، درگاه پرداخت وجود داشته باشد.

عکس زیر نمونه‌ای از وب‌سایت شخصی یک فیلم‌ساز و طراح ویدیو به نام Fabio Formata است که طرح متفاوت آن نشانی از خلاقیت شخص است.

وب‌سایت-شخصی-یک-فیلم‌ساز

قدم دوم: مخاطب وب‌سایت شخصی خود را مشخص کنید

اگر قصد راه‌اندازی وب‌سایت برای جذب افرادی با علایق خاص و مشخص را دارید، تعیین این مخاطبان و شناخت آن‌ها به اندازه دانستن هدفتان مهم است.

قبل از ساخت وب‌سایت شخصی از خودتان بپرسید داستانی که دوست دارید در مورد خود بگویید چیست؟ چه علایق مشترکی با مخاطبان هدفتان دارید که می‌توانید آن‌را به اشتراک بگذارید؟ اگر وب‌سایتتان برای معرفی حرفه‌تان است، مشتریان بالقوه‌ای که وارد سایت شما می‌شوند در پی چه مهارت‌هایی هستند؟ بنابراین مخاطبانتان را مشخص کنید و تعیین کنید که می‌خواهید چه اطلاعاتی را از سایت شما دریافت کنند.

شناسایی-مخاطب-هدف-وب‌سایت-شخصی

عکس بالا وب‌سایت شخصی یک بازیکن حرفه‌ای فوتبال به اسم Liucija Vaitukaityte است که تمرکز آن بر تولید محتوا، به‌خصوص محتوای ویدیویی است و به همین دلیل برای عموم جذابیت دارد.

قدم سوم: مشخص کنید که چه نوع وب‌سایتی می‌خواهید

حالا که می‌دانید چه چیزی در وب‌سایتتان می‌خواهید بیان کنید و مخاطبانتان را مشخص کردید، به این می‌پردازیم که وب‌سایت‌های شخصی چه دسته‌بندی‌هایی دارد و کدام مورد می‌تواند گزینه بهتری برای شما باشد.

وب‌سایت شخصی تک صفحه‌ای

برای کسی که می‌خواهد اطلاعات محدودی در وب‌سایت شخصی خود به اشتراک بگذارد، یک وب‌سایت تک صفحه‌ای کافی است و نیاز نیست وب‌سایت پیچیدگی زیادی داشته باشد تا شخص به هدف خود دست یابد.

وب‌سایت تک صفحه‌ای عموما شامل یک صفحه اصلی، صفحه درباره ما و صفحه اطلاعات تماس است و عملکرد پیچیده‌ای ندارند و عمدتا برای ارائه اطلاعات اولیه مناسب است.

عکس زیر وب‌سایت تک‌صفحه‌ای DJ Daniela Monroe که لینک موزیک‌های خود در SoundCloud و رسانه‌های اجتماعی فعالش از جمله فیسبوک، اینستاگرام و غیره را در آن به اشتراک گذاشته است.

وب‌سایت-شخصی-تک-صفحه‌ای

درصورت حضور فعال در رسانه‌های اجتماعی که به نوعی مرکز اصلی فعالیت‌های آنلاین شماست، وب‌سایت شخصی تک صفحه‌ای می‌تواند تا حد زیادی نیازهای شما را پوشش دهد.

وبلاگ در سایت شخصی

ایجاد وبلاگ نسبتا ساده است و به عنوان یک وب‌سایت شخصی، انتخاب خوبی محسوب می‌شود. وبلاگ موجب می‌شود بازدیدکنندگان سایت بطور دقیق با دیدگاه‌های شما و مهارت‌هایتان آشنا شوند و برای برقرای ارتباط با شما، سریع‌‌تر تصمیم بگیرند و اقدام کنند.

قبل از شروع باید اطمینان حاصل کنید که به نویسندگی و تولید محتوا علاقه دارید یا نه؛ اینکه آیا نوشتن در مورد علاقه‌مندی‌هایتان و اشتراک‌گذاری آن با مخاطبان، شما را به وجد می‌آورد یا خیر. از الزامات ایجاد یک وبلاگ موفق، تولید محتوای منظم است تا سبب تعامل با مخاطبانتان شود. شاید این‌طور بنظر برسد که فضای وبلاگ‎نویسی اشباع شده است، اما داشتن علاقه و تداوم در تولید محتوای وبلاگ می‌تواند موجب شناخته شدن شما میان مخاطبانتان شود.

وبلاگ-در-وب‌سایت-شخصی

وب‌سایت Adelaide Perr مثال خوبی به عنوان یک وبلاگ است چرا که در آن علاوه بر دوچرخه‌سواری، در مورد غلبه بر مشکلات زندگی نیز صحبت می‌کند و این نوع محتوا سبب جذب طیف گسترده‌ای از مخاطبان شده است.

پورتفولیو (نمونه کار)

هدف از راه‌اندازی این نوع وب‌سایت ارائه نمونه کار برای مارکتینگ مهارت‌ها و استعدادهایتان است. داشتن نمونه کار برای کسانی که زمینه فعالیتشان عکاسی، طراحی، نویسندگی و بطور کلی کارهای خلاقانه است، بسیار ضروری و مهم است و داشتن بستری همچون وب‌سایت شخصی برای نمایش پورتفولیوشان به مخاطبان هدف می‌تواند سبب شکل‌گیری برند شخصی آن‌ها و جذب مشتریان جدید شود.

وب‌سایت شخصی برای نمونه کار، عناصر بیش‌تری نسب به وبلاگ یا وب‌سایت تک ‌صفحه‌ای دارد و می‌تواند شامل صفحات درباره ما، خدمات، پروژه‌ها و تماس با ما باشد و سبک طراحی مدرن برای پیاده‌سازی آن گزینه‌ی خوبی است.

قدم چهارم: محتوای خود را آماده کنید

برای شروع بهتر است از روش Content First استفاده کنید. در این صورت مشخص می‌شود که دقیقا چه انتظاراتی از سایت خود دارید و طراحی آن به چه صورت باید باشد که با محتوایتان هم‌خوانی کافی داشته باشد. الزامی ندارد در این مرحله برای تمام موارد پیش‌نویس دقیقی داشته باشید؛ یک پیش‌بینی و هدف‌گذاری حدودی هم می‌تواند به طراحی وب‌سایتتان جهت بدهد.

صفحه اصلی

اولین برخورد کاربر با وب‌سایت شما معمولا در صفحه اصلی اتفاق میفتد و قابلیت این را دارد که بیش‌ترین تاثیر را بر مخاطب بگذارد، به همین دلیل انتخاب محتوای متنی و بصری آن اهمیت بالایی دارد. مواردی که باید به آن توجه کنید شامل یک عنوان قوی، متنی که بیانگر شخصیت و اهداف و نگرش شما باشد و یک تصویر خیلی گیرا برای جذب کاربر است که در او انگیزه‌ای ایجاد کند که در مورد شما بیش‌تر بداند.

صفحه-اصلی-در-وب‌سایت-شخصی

به عنوان نمونه‌ای جذاب از صفحه اصلی، می‌توان وب‌سایت شخصی Gaius Charles بازیگر امریکایی را مثال زد که با تصویری بزرگ و جذاب باعث کشش در کاربر می‌شود و او ترغیب می‌کند راجع به این بازیگر بیش‌تر بداند و به صفحات دیگر وب‌سایت سر بزند.

صفحه درباره ما

کاربر زمانی به این صفحه مراجع می‌کند که قصد شناخت بیش‌تر شما را دارد و در پی این است که بداند شما چه کسی هستید، بنابراین برای پاسخ به کنجکاوی او بهتر است پیشینه کوتاهی از خود، تجربیات و نقاط قوتتان در این صفحه ارائه دهید و اطلاعاتی از خود به اشتراک بگذارید که نشان دهد اهداف مشخص و بزرگی دارید.

بهتر است صفحه درباره ما خیلی طولانی نباشد و در آن فقط اطلاعات مربوط به خودتان، مهارت‌هایتان و نکاتی که دوست دارید بازدیدکنندگان سایت در مورد شما بدانند را به اشتراک بگذارید.

اهمیت تصاویر و محتوای بصری در وب‌سایت

میان محتوای متنی و تصویری وب‌سایتتان تعادل ایجاد کنید چرا که برای کاربران نه محتوای متنی بدون عکس جذاب است، نه یک مجموعه عکسِ بدون توضیحات. بنابراین برای تکمیل توضیحاتتان و اثرگذاری بیش‌تر آن، از تصویر استفاده کنید. بهتر است از تصاویر مرتبط استفاده کنید و در صورت امکان، یک طراح گرافیک استخدام کنید تا تصاویری سفارشی و مختص به محتوای شما طراحی کند.

نمایش پروژه‌های مهم

اگر برای ارائه نمونه کارهایتان قصد راه‌اندازی وب‌سایت شخصی را دارید، نمونه کارهایی از خودتان را به اشتراک بگذارید که بیش‌ترین ارتباط را با اهداف شما و کارهایی که می‌خواهید انجام دهید داشته باشد و مهارت‌ها و استعدادهایتان را به درستی به تصویر بکشد.

نمایش نظرات و گواهی‌نامه‌ها

این صفحه کمی جنبه مارکتینگی دارد و روش خوبی برای کسب‌وکارهای کوچک است که بتوانند اعتماد مخاطبان را جلب کنند. از مشتریان سابق خود، مشتریان فعلی و کسانی که شما را می‌شناسند، نقل قول‌هایی راجع به کارتان بگیرید و در این صفحه نمایش دهید. همچنین می‌توانید گواهی‌نامه‌ها و مدارک مرتبط به کارتان را نیز در این صفحه بگذارید تا بیش‌تر با سطح تخصص و توانایی شما آشنا شوند. برای بعضی افراد ممکن است دریافت و به اشتراک گذاشتن این اطلاعات کمی خجالت‌آور باشد  اما در نظر داشته باشید که این موارد می‌تواند به شناخت نسبت به شما و ایجاد اعتماد کمک بسزایی کند.

تولید محتوا برای وبلاگ

اگر قصد راه‌اندازی وبلاگ در وب‌سایت شخصی خود را دارید برای تولید و انتشار محتوا در وبلاگتان باید تقویم محتوایی تهیه کنید و بهتر است همیشه چند مقاله‌ی آماده داشته باشید تا در زمان‌بندی درست و بطور منظم آن‌ها را بارگذاری کنید. این کار موجب می‌شود مخاطبانتان چند وقت یک بار به وبلاگ شما سر بزنند و مقاله‌های جدیدتان را بخوانند. استفاده از سیستم مدیریت محتوا نیز می‌تواند به ویرایش و به‌روزرسانی مقاله‌هایتان کمک کند.

قدم پنجم: بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو

بهینه‌سازی موتورهای جستجو یا همان سئو (SEO) به بات‌های خزنده‌ی گوگل جهت می‌دهد و کمک می‌کند که آسان‌تر وب‌سایت شما را اسکن و بررسی کنند و راحت‌تر تشخیص دهند که محتوایتان در مورد چیست. سئو به انتخاب اصولی کلمات کلیدی و عباراتی می‌پردازد که می‌تواند سبب بهتر دیده شدن شما در نتایج سرچ گوگل و همچنین شاملی کارهای فنی وب‌سایتتان است. پیشنهاد ما این است که قبل از شروع تولید محتوا و طراحی وب‌سایتتان، سئو و استراتژ‌ی‌های آن را در نظر داشته باشید.

یکی از مهم‌ترین استانداردهای سئو، تولید و انتشار محتوای با کیفیت و ارزشمند است در نتیجه به روزرسانی مداوم محتوای وبلاگتان تاثیر بالایی در تشخیص توسط خزنده‌های گوگل و دیده شدن شما دارد.

معمولا به نظر افراد، سئوی سایت کاری مبهم، پیچیده و مشکل است، به همین دلیل در صورت که نیاز به دانستن بیش‌تر در مورد آن هستید، می‌توانید با ما تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما راهنمایی کنند و پاسخ‌گوی سوالات شما باشند.

قدم ششم: برای طراحی وب‌سایتتان منبع الهام پیدا کنید

الهام گرفتن از ترکیب رنگی یا فونت و چیدمان وب‌سایت‌های دیگر هیچ ایرادی ندارد و معمولا طراحان قبل از اینکه شروع به طراحی کنند، نمونه‌های زیادی را بررسی می‌کنند یا از آن ایده می‌گیرند. بنابراین اگر با وب‌سایتی برخورد داشتید که بنظرتان از نظر بصری یا حتی محتوایی جذاب و جالب بود، از آن به عنوان منبع الهام خود استفاده کنید، اما به این نکته توجه داشته باشید که الهام گرفتن را با کپی کردن اشتباه نگیرید!

قدم هفتم: چیدمان وب‌سایتتان را مشخص کنید

روند طراحی و توسعه وب برای کسانی که تا به حال تجربه‌ی این کار را نداشته‌اند ممکن است کمی خسته‌کننده باشد، اما راه‌اندازی وب‌سایت فقط نیاز به کمی دقت و تلاش دارد. برای ساخت وب‌سایت می‌توانید از قالب‌های آماده نیز استفاده کنید و استفاده از قالب آماده به این معنا نیست که سطح کیفی و عملکرد سایتتان پایین می‌آید، چه بسا با کمی آموزش با سرعت بالاتر و اصولی‌تر کار خود را پیش خواهید برد.

عناصر طراحی زیر را برای شروع طراحی وب‌سایت در نظر داشته باشید.

تاثیر رنگ بر سایت شخصی

رنگ می‌تواند بطور ناملموسی بر احساس مخاطب تاثیر بگذارد تا حدی که او متوجه این تاثیر نباشد. همچنین رنگ وب‌سایت شما بیانگر شخصیت و کاراکترتان است، بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را داشته باشید. اگر در پی ساخت یک وب‌سایت جدی‌ و حرفه‌ای هستید، رنگ خاکستری یا آبی گزینه خوبی است و برای وب‌سایت‌های ساده‌تر و خودمانی‌تر، پالت رنگ‌های گرم پیشنهاد می‌شود. در نهایت طراحی هویت بصری می‌تواند به انتخاب رنگ مناسب برای سایتتان کمک کند.

انتخاب-رنگ-برای-وب‌سایت-شخصی

تاثیر تایپوگرافی بر سایت شخصی

به همان اندازه که رنگ وب‌سایتتان می‌تواند برانگیزاننده‌ی احساس کاربر باشد، فونت و تایپوگرافی نیز در نوع نگاه او و احساسش نسبت به شما تاثیر بسزایی دارد. فونت باید خوانا باشد و بتواند شخصیت شما و برندتان را به درستی منتقل کنند. پیشنهاد می‌کنیم برای هدرها و لیست منو از فونتی استفاده کنید که جلب توجه بیش‌تری داشته باشد.

نمونه-تایپوگرافی-در-وب‌سایت-شخصی

قدم هشتم: طرح و چیدمانی شفاف و کاربرپسند ارائه دهید

ورود کاربر به وب‌سایت شما دقیقا مثل ورود یک شخص به فضای زندگی‌تان است؛ اگر طرحی که می‌بیند بهم ریخته، آشفته و نامرتب باشد، بی‌درنگ از سایتتان خارج می‌شود. در چیدمان سایت باید به دسترسی‌ها و فضای منفی توجه شود تا عناصر مختلف امکان تنفس داشته باشند و کاربر از المان‌های بصری سایتتان بطور ناخودآگاه تشخیص دهد که برای دسترسی به بخش‌های مختلف سایت چه مسیری را باید طی کند.

چیدمان-وب‌سایت-شخصی

قدم نهم: ایجاد راهی برای تماس با ما

کاربر باید بتواند به راحتی با شما یا کسب‌وکارتان ارتباط برقرار کند؛ مثلا ارتباط از طریق ایمیل یا ایجاد فرم‌هایی برای نوشتن اطلاعات تماسشان. برای تسریع دسترسی می‌توان به رسانه‌های اجتماعی و فرم تماس لینک‌دهی کرد. معمولا وب‌سایت‌ها لینک رسانه‌های اجتماعی و فرم تماس را در پاورقی قرار می‌دهند به همین دلیل عموما کاربران می‌دانند که دسترسی به اطلاعات تماس از طریق فوتر سایت است.

قدم دهم: بخش فنی راه‌اندازی وب‌سایت

چند نکته‌ی فنی وجود دارد که قبل از شروع کار باید به آن توجه کنید.

خرید دامنه

انتخاب نام دامنه از موارد مهمی است که قبل از هر چیز باید به آن فکر کرده باشید و باید بررسی کنید که دامنه موردنظرتان قبلا خریداری شده است یا خیر. شانس خوبی است اگر بتوانید دامنه‌ای با نام انتخابی‌تان یا اسم خودتان پیدا کنید. اگر کسی قبل از شما دامنه را خریده باشد با کمی خلاقیت می‌توانید دامنه‌ای مرتبط با نامی که انتخاب کردید پیدا کنید.

خرید هاست

هاست برای در دسترس قرار گرفتن وب‌سایتتان است. برای انتخاب هاست دو مورد را در نظر داشته باشید؛ به صرفه بودن هزینه و توان و کشش بالا در صورت بالا رفتن تعداد کاربران در سایت. قبل از خرید هاست حتما تحقیق کنید چرا که سرویس‌های ارئه‌دهنده هاست زیاد هستند پس باید بررسی کنید که کدام سرویس می‌تواند نیازهای شما را برآورده کند.

قدم یازدهم: همه باید شما را بشناسند!

حالا وقت این است که همه را در مورد وب‌سایتتان مطلع کنید. در رسانه‌های اجتماعی خود، در بایو صفحاتتان و هر بستری که امکان نمایش لینک وبسایتتان وجود دارد، آن را به اشتراک بگذارید و از اینکه از افراد بخواهید به سایتتان سر بزنند خجالت نکشید!

سخن نهایی

وب‌سایت شخصی بستری است برای اینکه مخاطبانتان شما را بشناسند و از کارهایی که انجام می‌دهید مطلع شوند. از این راه، افراد می‌توانند شما را کشف کنند، استعدادهایتان را بشناسند و با برنامه‌ها و نگرش‌هایتان آشنا شوند. در واقع این بستر مثل فانوس دریایی عمل می‌کند و افراد هم‌فکرتان را به سمت شما می‌کشاند تا وارد تعامل باهم شوید و فرصت‌ها و روابطی را برایتان فراهم می‌کند که ممکن است در پلتفرم‌های دیگر محقق نشوند.

https://webflow.com/blog/how-to-make-a-personal-website
Rate this post
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Email
آخرین مقالات