آژانس دیجیتال مارکتینگ بهنما

5 روش افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس

۵ روش افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس

در این مقاله می‌خوانید

۵ روش افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس

کاربر سئو

کاربر سئو

5 روش افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس

افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس ازجمله موضوعات بسیار مهمی است که وبمستر‌ها و کارشناسان سئو باید به آن توجه داشته باشند. چرا‌که این سایت‌ها به‌رغم برخورداری از کارایی ساده، امکانات فوق‌العاده و تنوع پلاگین، همواره با کندی سرعت به‌ عنوان یک چالش مواجه هستند. موضوع افزایش سرعت سایت‌های وردپرسی از آنجایی بااهمیت است که به‌ واسطه آن می‌توان بهترین تجربه را برای کاربران خود رقم زد. در نتیجه تعداد بازدید صفحه نیز بالا می‌رود که این مسئله تأثیر زیادی در بهبود سئوی سایت دارد. اما اینکه چه عواملی در سرعت سایت وردپرس دخیل هستند و یا چه فاکتور‌هایی موجب کند شدن سرعت می‌شوند، موضوعی است که ما در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت. ضمن آنکه راهکار‌های مؤثری جهت افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس نیز ارائه خواهیم نمود.

شرکت دیجیتال مارکتینگ بهنما ارائه دهنده خدمات اینستاگرام مارکتینگ، خدمات دیجیتال مارکتینگ ، دیجیتال برندینگ ، طراحی هویت بصری ، خدمات طراحی سایت،خدمات سئو وبسایت  ، خدمات طراحی گرافیک و… با تیم متخصص می باشد برای شروع همکاری با بهنما از طریق راه های ارتباطی اقدام نمایید.

 

اهمیت سرعت در سایت‌های وردپرس

همان‌طور که می‌دانید، روند امتیازدهی گوگل به سایت‌های وردپرسی، براساس فاکتور‌های مختلفی صورت می‌پذیرد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها سرعت لود و بارگذاری است. به‌ طوری‌که تنها ۳ تا ۵ ثانیه تأخیر کافیست تا اثرات منفی آن به‌ صورت کاهش تعداد بازدیدکنندگان یا نارضایتی آن‌ها را مشاهده کرد. به‌ طوری‌که اگر وب‌سایت شما فروشگاهی باشد، آسیب‌های زیادی متوجه درآمد شما خواهد شد. به‌ عنوان‌ مثال، سایت آمازون به ازای هر ثانیه تأخیر در بارگذاری سایت با کاهش نرخ تبدیل به میزان ۷ درصد، کاهش تعداد صفحات مورد بازدید تا ۱۱ درصد و همچنین نرخ عدم رضایت کاربران تا ۱۶ درصد مواجه می‌گردد. این مسئله بیانگر کاهش مدت‌زمانی است که برای متقاعد کردن کاربران جهت ماندن در سایت نیاز دارید. این زمان از ۱۲ ثانیه در طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ به ۵ ثانیه تقلیل یافته است که ضرورت توجه به افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس را نشان می‌دهد.

5 روش افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس
۵ روش افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس

عوامل کاهنده سرعت یک سایت وردپرسی

اگر بتوانید فاکتور‌های مؤثر در کندی سرعت سایت خود را شناسایی و درک کنید، قادر خواهید بود برای بهبود این وضعیت نیز بهترین تصمیم‌گیری را داشته باشید. بر این اساس مروری بر رایج‌ترین عواملی که موجب کاهش روند لود و بارگذاری یک سایت وردپرسی می‌شوند، خواهیم داشت: 

  • هاست سایت:

    درصورتی‌که وضعیت سایت از نظر هاست و یا پیکربندی چندان مناسب نباشد، با کندی سرعت لود و بارگذاری نشان داده می‌شود. 

  • پیکربندی و سیستم کش:

    نبود سیستم کش در سایت وردپرسی موجب وارد آمدن فشار زیاد روی منابع سایت می‌شود که این امر مستقیماً بر سرعت سایت به‌ ویژه در اوج ترافیک تأثیرگذار خواهد بود. 

  • حجم صفحات:

    بی‌توجهی به بهینه‌سازی حجم تصاویر و عدم فشرده‌سازی آن‌ها به افزایش حجم سایت و کاهش سرعت منجر می‌شود. 

  • پلاگین یا افزونه‌ها:

    نصب افزونه‌های بد با کد نویسی ضعیف، در کندی سرعت بارگذاری سایت نقش مؤثری خواهد داشت. 

  • اسکریپت‌ها:

    برنامه‌های کوچک خارجی همچون فونت‌ها، تبلیغات و مواردی ازاین‌دست، تأثیر عمده و قابل‌توجهی بر کند شدن عملکرد سایت‌های وردپرسی دارند.

 روش افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس

پس از آشنایی با فاکتور‌های مؤثر بر کاهش سرعت سایت، نوبت به ارائه راهکار‌هایی برای افزایش سرعت لود و بارگذاری صفحات وب‌سایت می‌رسد که در ادامه، مروری بر ۵ روش خواهیم داشت:

۱- استفاده از هاستینگ مناسب 

یکی از عوامل بسیار مهم و مؤثر در سرعت سایت، هاستینگ و خدمات شرکت ارائه‌دهنده آن است. در‌واقع بایستی مراکزی را برای دریافت هاست انتخاب نمایید که اولویت فعالیت‌شان، سرویس‌دهی مطلوب و بهینه‌سازی عملکرد سایت باشد. البته در مواردی ممکن است به‌رغم استفاده از هاستینگ مناسب، بازهم با مشکل کندی سرعت مواجه شوید که این مورد می‌تواند به دلیل استفاده از هاست اشتراکی باشد. به این صورت که در تقسیم منابع مصرفی، برخی از مشترکان ترافیک بیشتر و بالاتری نسبت به سایت شما دارند که این باعث تأثیر منفی بر عملکرد تمام سرور خواهد شد. بنابراین تهیه یک سرور اختصاصی باعث بهره‌مندی از کلیه منابع و امکانات سخت‌افزاری و افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس شما خواهد شد. 

۲- نصب افزونه کش (Cache) برای وردپرس

با توجه به اینکه سایت‌های وردپرسی از نوع پویا یا داینامیک هستند، صفحات آن‌ها در زمان بازدید از نو ایجاد می‌شوند. به این صورت که طی مراحلی خاص، کلیه داده‌ها از پایگاه اطلاعات، تهیه و پس از در کنار هم قرارگرفتن به کاربر ارائه یا نمایش داده می‌شود. این فرآیند و مراحل انجام آن تا حدودی باعث کاهش سرعت سایت خواهد شد و مسئله زمانی شکل جدی‌تری به خود می‌گیرد که سایت شما هم‌زمان پذیرای بازدیدکنندگان زیادی باشد. به همین دلیل بهتر است یک افزونه کش(Cache)، نصب کرده تا هر بار که یک کاربر از صفحه موردنظر بازدید می‌کند، به‌جای تکرار فرآیند ایجاد صفحه، از یک نسخه کپی برای نمایش استفاده شود. نگهداری نسخه کپی باعث افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس حدود ۲ تا ۵ برابر قبل خواهد شد. 

  • بهترین گزینه Cache سایت وردپرسی

همان‌طور که گفته شد، نصب پلاگین‌ها بر روی سایت‌های وردپرسی در کاهش سرعت بارگیری صفحات به میزان قابل‌توجهی مؤثر هستند و می‌توان آن‌ها را نوعی میانبر دانست. به این صورت که باعث کوتاه‌تر شدن مراحل بارگیری صفحات می‌شوند. بر این اساس، افزونه‌های کش متنوعی برای وردپرس ارائه شده‌اند که از آن میان، سه مورد WP Rocket، WP Super Cache و W3 Total Cache را می‌توان گزینه‌های بهتری دانست. ضمن آنکه مورد دوم و سوم نیز رایگان هستند. 

5 روش افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس
۵ روش افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس

۳- بهینه‌سازی تصاویر سایت 

بهینه‌سازی تصاویر نیز یک راهکار دیگر برای افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس است و باعث کاهش اثرات منفی آن بر روند بارگذاری صفحات سایت‌های وردپرسی می‌شود. در‌واقع تصاویر اگرچه به جذابیت محتوای سایت شما کمک زیادی می‌کنند و تأثیر زیادی در جلب نظر کاربران دارند، اما در صورت بی‌توجهی به بهینه‌سازی آن‌ها، بدون شک با مشکل کندی سرعت روبه‌رو خواهید شد. این مورد یکی از چالش‌های عمده و رایج وب‌سایت‌های نوپا است که به دلیل عدم اطلاع از لزوم بهینه‌سازی عکس‌ها، دچار افت سرعت لود صفحات می‌شوند. بر این اساس توصیه می‌کنیم حجم تصاویر مورد‌نظر خود را پیش از بارگذاری، با استفاده از برخی نرم‌افزار‌های ویرایشی کاهش دهید. به‌ این‌ ترتیب می‌توانید متناسب با فرمت تصاویر و نحوه فشرده‌سازی آن‌ها، حجم آن‌ها را تا حدود ۵ برابر کم کنید.

۴- بهینه‌سازی کد‌های css و جاوا اسکریپت

در حال حاضر کمتر سایتی را می‌توان یافت که از اهمیت کاربرد کد‌های css و جاوا اسکریپت بی‌اطلاع باشد. این کد‌ها علاوه‌بر زیبایی ظاهر سایت و رابط کاربری بهتر، در افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس نیز نقش مهمی دارند. از همین‌رو برای استفاده از آن‌ها بایستی به بهینه‌سازی یا minify آن‌ها نیز توجه داشته باشید. به همین منظور می‌توانید از یک تیم فنی کمک گرفته و یا از پلاگین‌هایی که در بخش‌های قبل به آن‌ها اشاره شد، استفاده نمایید.

۵- استفاده از CDN یا سیستم توزیع محتوا 

پیش‌تر درباره نقش هاستینگ مناسب در سرعت بهینه سایت‌های وردپرسی صحبت شد. این امر موجب گردیده است که اکثر افراد در پی انتخاب بهترین هاست برای سایت خود باشند. لذا علی‌رغم اینکه، هاست‌هایی که توسط شرکت‌های داخلی ارائه می‌گردند، قابلیت‌های مطلوبی دارند اما ترجیح برخی بر این است که کشور‌های دیگر را به‌ عنوان میزبان سایت خود انتخاب کنند. این اقدام شاید در ظاهر بسیار هوشمندانه به نظر برسد اما باید گفت که یکی از عوامل مؤثر بر کاهش سرعت سایت، موقعیت مکانی هاست و سروری است که انتخاب کرده‌اید. به این معنی که سرعت لود صفحات برای کاربران یک سایت ایرانی که هاست خود را از یک سرور خارجی دریافت نموده، بسیار پایین‌تر از کاربرانی است که در همان کشور، از سایت مورد‌نظر بازدید می‌کنند.

برای رفع این مشکل و افزایش سرعت لود و بارگذاری سایت وردپرس می‌توانید از سیستم توزیع محتوا یا CDN استفاده نمایید. این سیستم در‌واقع شامل سرور‌هایی است که با قرارگرفتن در کشور‌های مختلف، ذخیره و جابه‌جایی داده‌ها و اطلاعات سایت شما را امکان‌پذیر می‌کنند. به‌ این‌ ترتیب، پاسخ کاربری که در ایران قرار دارد از نزدیک‌ترین CDN داده می‌شود که این موجب سرعت دسترسی کاربر به صفحات و اطلاعات مربوطه خواهد شد.

 

Rate this post
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Email
آخرین مقالات