آژانس دیجیتال مارکتینگ بهنما

  • خانه
  • سئو
  • الگوریتم HELPFUL CONTENT و اتمام به‌روزرسانی آن
الگوریتم HELPFUL CONTENT

الگوریتم HELPFUL CONTENT و اتمام به‌روزرسانی آن

در این مقاله می‌خوانید
 الگوریتم HELPFUL CONTENT و اتمام به‌روزرسانی آن از تاریخ ۲۵ اوت، موضوعی بود که گوگل آن را رسماً تائید کرد. اما این الگوریتم دقیقاً به چه معناست و هدف از به‌روزرسانی آن چیست؟ گوگل همواره الگوریتم‌های خود را به‌طور مرتب آپدیت می‌کند و اخیراً نیز باهدف اطمینان از تولید محتوای ارزشمند، الگوریتم محتوای مفید یا HELPFUL CONTENT را به‌روزرسانی نموده که به‌زودی نتایج آن به اجرا درخواهد آمد. درحقیقت گوگل از این طریق، محتوای سایت‌ها را برای دسترسی کاربران به اطلاعات مفید، هدف قرار داده که شاهد تأثیر قابل‌توجه آن بر نتایج جستجو و تجربه کاربر خواهیم بود. اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتری در رابطه با به‌روزرسانی الگوریتم HELPFUL CONTENT هستید، توصیه می‌کنیم با ما تا انتهای این نوشتار همراه باشید. چراکه قصد داریم مفاهیم بیشتر و کامل‌تری در این رابطه ارائه نماییم.  

الگوریتم محتوای مفید یا HELPFUL CONTENT چیست؟

همان‌طور که می‌دانید در سال‌های گذشته، بیشتر محتواها به‌جای کاربر محور بودن برای موتورهای جستجو و باهدف قرار گرفتن در صدر رتبه‌بندی گوگل نوشته شده‌اند. در حقیقت این محتواها، تنها برای کسب رتبه‌های برتر تولیدشده‌اند و توجهی چندانی به تجربه کاربر و مفید بودن آن‌ها نشده است. به همین دلیل، گوگل در به‌روزرسانی اخیر خود با، هدف قراردادن این‌گونه محتواها به مقابله با آن‌ها برخواسته است. بنابراین با به‌روزرسانی الگوریتم محتوای مفید یا HELPFUL CONTENT به قصد بهبود تجربه کاربران، تصمیم دارد قواعد سخت‌گیرانه‌ای را برای شناسایی محتواهای غیرکاربردی اعمال نماید. به‌این‌ترتیب، تولیدکنندگان محتوا به مفید بودن محتواها توجه بیشتری نشان داده و برای تولید محتواهای باکیفیت و کاربردی ترغیب خواهند شد. گوگل از این طریق می‌خواهد کاربران در جستجوی موضوعات موردنظرشان، تنها با محتواهای مفید برخورد کنند و موضوعاتی که برای کسب رتبه‌های بالای موتور جستجو ایجادشده‌اند را حذف کند.  

تأثیر الگوریتم HELPFUL CONTENT بر کدام محتواها است؟

الگوریتم محتوای مفید یا HELPFUL CONTENT برای هر نوع محتوایی تأثیرگذار بوده و تمایز خاصی در این رابطه مشهود نیست. اما این میزان از اثرگذاری ممکن است بر روی برخی موضوعات بیشتر یا کمتر باشد و این به دلیل، سئومحور بودن برخی از محتواها است. به عبارتی، محتواهایی که کمترین تأثیرپذیری را از این الگوریتم دارند، بیشتر از کاربران، برای موتور جستجو نوشته شده‌اند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • محتواهای مرتبط با آموزش‌های آنلاین
  • موضوعات هنر و سرگرم‌کننده
  • محتواهای مرتبط با خریدهای اینترنتی مانند توضیح محصولات، نحوه خرید، نظرات و…
این محتواها دارای ویژگی‌های به خصوصی هستند که برخی از آن‌ها را در ادامه شرح خواهیم داد:
  • عمده این محتواها که اثرپذیری کمتری از الگوریتم HELPFUL CONTENT دارند، توسط برنامه‌ها و ابزارهای هوش مصنوعی تولیدشده‌اند.
  • موضوعات آن‌ها متنوع و پراکنده هستند و غالباً نمی‌توان ارتباطی میان آن‌ها با محتوای اصلی سایت دید.
  • تدوین و تولید این قبیل محتواها از طریق نویسندگان یا نرم‌افزارهای بازنویسی صورت پذیرفته‌اند.
  • عمده این مطالب متشکل از عبارات غیرضروری و جملاتی هستند که اصطلاحاً به آن‌ها پرکننده گفته می‌شود و تنها برای طولانی‌تر کردن مطالب به کار می‌روند.
مثلاً تصور کنید که شما برای اینکه بدانید یک کتاب برای شما مفید است یا نه، به جستجوی آن در گوگل می‌پردازید. در این صورت شما با مطالبی روبرو می‌شوید که تنها بازنویسی سایر محتواها هستند و با مطالعه آن‌ها، چیزی عاید شما نمی‌شود. بر این اساس، الگوریتم HELPFUL CONTENT یا محتوای مفید، تضمینی خواهد بود که شما بتوانید به محتوای یونیک و موردنظرتان در همان سطرهای اولیه موتور جستجو دست پیدا کنید.  

سرتاسری یاsite-wide  بودن آپدیت  helpful contentبه چه معناست؟

طبق گفته گوگل، آپدیت helpful content یک الگوریتم Side-Wide خواهد بود! به این معنی که الگوریتم‌های جدید گوگل، برخلاف سایر الگوریتم‌ها که تنها با الگوی صفحه به صفحه قابل‌اعمال بودند، به‌صورت Side-Wide یا کل سایت عمل می‌کنند. به بیان بهتر، به‌روزرسانیHELPFUL CONTENT نه‌فقط برای یک محتوا، بلکه در سراسر سایت اعمال می‌شود. بنابراین درصورتی‌که تشخیص گوگل بر این باشد که در وب‌سایت، محتواها غیرکاربردی و بی‌فایده وجود دارد که تنها باهدف دستیابی به رتبه‌های بالا نوشته شده‌اند، در درجه نخسب منجر به کاهش رتبه می‌شود و سپس اثرات منفی دیگر آن نیز در کل سایت مشهود خواهد شد. درحقیقت گوگل با آپدیت الگوریتم HELPFUL CONTENT به شما نمی‌گوید که چند درصد صفحات وب‌سایت شما باید مفید باشند، اما این‌طور می‌گوید که اثرگذاری این الگوریتم بر کل سایت بوده و سرتاسری است. به عبارتی، اگر تعداد صفحات یک سایت با محتوای مفید، چندان بالا نباشد؛ می‌توانید با حذف آن‌ها به ارتقاء رتبه سایر محتواهای خود در موتور جستجو کمک کنید.  

روش نوشتن محتوای مفید برای کاربران چگونه است؟

اکنون‌که با الگوریتم محتوای مفید و به‌روزرسانی آن آشنا شدید، بد نیست درباره نحوه نگارش محتواهایی که توسط آپدیت جدید الگوریتم‌های گوگل، به‌عنوان محتوای مفید شناخته می‌شوند نیز اطلاعاتی داشته باشید. تولید چنین محتواهایی را طی هشت مرحله شرح خواهیم داد:  
  • تمرکز روی تخصص خود

گوگل در توضیح الگوریتم HELPFUL CONTENT این پرسش را مطرح می‌کند که، آیا محتوای تولیدی شما دارای ارتباط مؤثری با مخاطبان معمولی وب‌سایت شما دارد؟ گوگل با این سؤال قصد دارد وب‌سایت‌ها را در جهت تمرکز روی تخصص و جایگاهشان، ترغیب کند. چراکه بسیاری از سایت‌ها تنها در زمینه‌هایی که برای کاربران جذابیت داشته به تولید محتوا می‌پردازند و به‌این‌ترتیب افرادی را جذب می‌کنند که الزاماً مخاطب هدف آن‌ها محسوب نمی‌شوند.  
  • تولید محتوایی مفید و واقعی

علاوه بر تمرکز روی تخصص، ارائه اطلاعات دقیق و واقعی که برگرفته از یک تجربه دست‌اول باشد نیز برای تولید محتوای مفید بسیار کاربردی خواهد بود. گوگل به‌وضوح بر این موضوع تأکید دارد که درصورت نداشتن یک موضوع برای نوشتن محتوا، درباره آن ننویسید! درحالی‌که، تاکنون حجم گسترده‌ای از محتوا توسط افراد فاقد اطلاع دقیق و درست، تولیدشده که هدف از آن، تنها هدایت نمودن کاربران به لینک‌هایی است که در محتوا قرارگرفته‌اند. توصیه گوگل در الگوریتم HELPFUL CONTENT بر این است که از نوشتن محتوای تصادفی یا بازنویسی تجربیات افراد دیگر، پرهیز کنید.  
  • اجتناب از تولید محتوای چندوجهی

چندوجهی بودن محتوای سایت نیز همانند نوشتن درباره موضوعات غیرواقعی و تصادفی، به افت رتبه‌بندی موتور جستجو منجر می‌شود. به همین منظور همواره بایستی دسته‌بندی موضوعات سایت خود را مدنظر قرار داده و از تولید محتوا در حوزه‌های مختلف اجتناب کنید. این کار علاوه بر آنکه برای کاربر مفید نیست، باعث گیج شدن موتورهای جستجو نیز خواهد شد.  
  • تولید محتوا براساس نیاز کاربران

معمولاً در حین تحقیق درباره یک موضوع برای تولید محتوا، با پرسش‌هایی مواجه خواهید شد که می‌تواند به تولید محتوای مفید برای کاربران بی‌انجامد. شما بایستی خود را به‌جای کاربران قرار داده و تمامی سؤال‌های احتمالی کاربران را در محتوای خود پاسخ دهید. به‌این‌ترتیب طبق الگوریتم HELPFUL CONTENT به گوگل نشان می‌دهید که پاسخ به نیازهای اساسی کاربران برای شما مهم است.  
  • بهبود تجربه کاربری

اگرچه ارائه اطلاعات مفید در محتوا، برای گوگل بسیار مهم است، اما علی‌رغم این موضوع، برخی کاربران ممکن است در برخورد با سایت شما رضایت چندانی نداشته باشند. در این صورت می‌توانید بخشی از اطلاعات موردنیاز آن‌ها را از طرق دیگری مانند ویدئو یا تصویر به مخاطب انتقال داده و برای درک بهتر و سریع‌تر مطالب به مخاطب کمک کنید. به این صورت تجربه کاربر از پردازش محتوا نیز بهبود می‌یابد.  
  • پرهیز از دادن وعده دروغ

در برخی محتواها دیده می‌شود که به مخاطب برای اطلاع از یک موضوع مهم یا پاسخ به یک سؤال خاص، وعده داده می‌شود و مخاطب نیز به امید آگاهی از آن موضوع، محتوا را تا انتها دنبال می‌کند. اما دریغ از یک پاسخ روشن یا نکته مهم که در آن عنوان شده باشد. در الگوریتم HELPFUL CONTENT به‌طور واضح تأکید شده که در محتوای خود، از بیان شایعات و ادعاهای دروغین اجتناب نموده و چنین محتوایی را ننویسید. این کار منجر به سلب اعتماد مخاطب نسبت به سایت شما خواهد شد.
خدمات  شرکت دیجیتال مارکتینگ بهنما شامل دیجیتال برندینگ، طراحی هویت بصری، طراحی وب سایت، فروشگاه اینترنتی و وب اپلیکیشن،خدمات شبکه های اجتماعی،خدمات سئو وبسایت ،استودیو گرافیک ،اینستاگرام مارکتینگ ،  خدمات برگزاری کمپین تبلیغاتی آنلاین و… می باشند.
 
Rate this post
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Email
آخرین مقالات