آژانس دیجیتال مارکتینگ بهنما

تست سرعت سایت

چگونه سرعت سایت خود را بررسی کنیم؟

در این مقاله می‌خوانید

سرعت سایت از فاکتورهای بسیار مهم در تجربه کاربری بازدیدکنندگان و بهبود رتبه‌بندی نتایج موتورهای جستجو است. بنابراین اگر به‌رغم گردآوری مطالب باکیفیت و کاربرپسند و تلاش‌های زیاد در راستای بهینه‌سازی سایت خود همچنان بازدهی مطلوبی ندارید، علت را می‌توانید در کند بودن سرعت لود صفحات جویا شوید. زیرا کاربران تمایلی ندارند در سایت‌هایی با سرعت پایین بمانند و نشان دادن چند لحظه بردباری برای بارگذاری صفحات سایت، برای آن‌ها کسل‌کننده خواهد بود. به‌این‌ترتیب، ترجیح می‌دهند به‌جای منتظر ماندن برای لود شدن سایت شما از صفحات رقبایتان بازدید داشته باشند. معمولاً در چنین شرایطی ممکن است سایت خود را از طریق تلفن همراه خود تست کرده و ببینید که ظرف مدت کوتاهی باز می‌شود. اما دقت داشته باشید که این راه درستی برای بررسی سرعت سایت نیست و روش‌ها و ابزارهای خاصی برای این کار لازم است. به همین منظور در ادامه این نوشتار چند راهکار آموزش می‌دهیم که با کمک آن‌ها بتوانید برای سایت خود تست سرعت اجرا نمایید.

سرعت وب‌سایت چیست؟

سرعت سایت، معیاری برای بیان میزان مشارکت و تعامل کاربران با محتواها است. به عبارتی، مدت‌زمانی که طول می‌کشد درخواست مرورگر برای نمایش مطالب یک صفحه، پردازش و محتوا به‌طور کامل برای کاربر بارگذاری شود را سرعت وب‌سایت می‌گویند. عوامل زیادی در سرعت یک سایت تأثیرگذار هستند که می‌توان مواردی همچون نوع محتوا و کمیت آن، فاصله سرور تا کاربر، نحوه اتصال، سیستم‌عامل، نوع دستگاه و مرورگر را مؤثر دانست! طبق آمار حدود نیمی از کاربران به‌محض ورود به یک سایت، تنها دو ثانیه برای بالا آمدن صفحه منتظر می‌مانند و درصورتی‌که این انتظار به سه ثانیه برسد، فوراً سایت را ترک می‌کنند که این موضوع اثرات نامطلوبی بر سایت و نتایج گوگل خواهد داشت.

سرعت سایت

دلایل کندی سرعت بارگذاری سایت

کندی سرعت سایت به معنای وجود عواملی است که باعث افزایش زمان بارگذاری آن می‌شوند. درواقع همان‌طور که در بخش قبل صحبت شد اگر انتظار کاربر برای مشاهده سایت بیش از ۳ یا ۴ ثانیه طول بکشد، باید به دنبال دلیل آن باشید. البته استفاده از قالب‌های آماده در وردپرس نیز می‌تواند عامل کندی سایت باشد. چراکه بسیاری از این قالب‌ها ازنظر سرعت دارای مشکل هستند. بااین‌حال دلایل دیگری نیز در این رابطه مؤثر هستند که که برخی از آن‌ها را در ادامه نام می‌بریم:

  • سایز و نوع فرمت تصاویر و فایل‌ها
  • غیراصولی بودن برنامه‌نویسی
  • زیاد بودن تعداد و حجم CSS ها
  • تبلیغات زیاد
  • ‌هاستینگ بد
  • فاصله میان سرور و کاربر
  • عدم استفاده از فشرده‌سازی فایل‌ها
  • زیاد بودن درخواست HTTP
  • حجیم بودن صفحات

بهترین ابزارهای تست سرعت سایت

با توجه به اهمیت سرعت صفحات وب در جذب بازدیدکننده و بهبود رتبه گوگل، مدیران سایت‌ها باید بررسی و کنترل دقیقی از این مؤلفه به عمل‌آورده و به‌عنوان یک وظیفه بسیار مهم به آن نگاه کنند. در این راستا، ابزارها و روش‌های متعددی نیز وجود دارد که با کمک آن‌ها می‌توان پس از سنجش سرعت صفحات وب‌سایت و اطمینان از وجود مشکل و کندی سرعت، برای اصلاح و بهبود آن راهکارهایی را به کار بست. در ادامه ابتدا به معرفی برخی ابزارهای تست سرعت وب خواهیم پرداخت:

  • GTmetrix

ابزاری که برای سنجش سرعت صفحات وب، عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد، GTmetrix است که با توجه به جزئیات قابل‌ارائه در آنالیز و همچنین سهولت در کارایی، ازجمله ابزارهای رایگان، محبوب و استاندارد برای ارزیابی وضعیت وب‌سایت شناخته می‌شود. به‌طوری‌که پس از ورود، نشانی وب‌سایت خود را در کادری که به همین منظور در نظر گرفته‌شده، درج  و سپس بر روی دکمه آنالیز Analyze کلیک کنید. به‌این‌ترتیب چندین مرحله آنالیز بر روی وب‌سایت شما انجام می‌گیرد و مسائل و مشکلات موجود در ساختار سایت و سرور که منجر به افزایش زمان بارگذاری صفحات گردیده، تشخیص داده می‌شوند.

  • Pingdom

بررسی سرعت سایت از طریق Pingdom براساس نام دامنه و منطقه‌ای که می‌خواهید سایت را از آن جستجو کنید، ارائه می‌گردد. البته دقت داشته باشید، سرعت‌ هاستینگ‌ مناطق خاورمیانه و شرق آسیا از طریق این ابزار، چندان دقیق و واقعی نیست. چراکه این کنترل سرعت تنها از آمریکا، سویس، استرالیا امکان‌پذیر خواهد بود.

 

  • Websiteoptimization

محوریت عملکرد این سایت که به‌عنوان ابزاری برای سنجش زمان بارگذاری صفحات وب نیز شناخته می‌شود بر روی بهینه‌سازی وب‌سایت بوده و به‌این‌ترتیب، خطاهای منتهی به کندی سایت را نیز شناسایی می‌کند. البته بسیاری از مدیران سایت‌ها، اعتماد چندانی به نتایج آنالیز این ابزار ندارد و این به دلیل طراحی ضعیف گرافیکی آن است. درواقع گزارش ارائه‌شده از این طریق چندان قابل استنتاج نبوده و کمتر کسی از نحوه محاسبه آن سر در می‌آورد. بااین‌حال در مواقعی که دسترسی به یک ابزار تست سرعت سایت ندارید می‌توان از آنالیز این سایت بهره برد.

 

  • Seomastering

ابزار بعدی که توانایی آنالیز و ارائه داده‌های خوبی از سرعت‌ هاست را دارد، سئو مسترینگ است. از گزارش حاصل از آنالیز این ابزار، علاوه بر اطلاع از سرعت، می‌توان برای بهبود سئو سایت، تعداد لینک‌ها و مواردی از این قبیل بهره برد.

 

  • Webpagetest

با کمک اطلاعات به‌دست‌آمده از این سایت که به‌صورت داده‌های گرافیکی، کلیه آیتم‌های یک سایت و سرعت آن‌ها را به نمایش می‌کشد، می‌توان اختلالات منجر به کاهش سرعت سایت را شناسایی کرد. بدین ترتیب می‌توانید برای رفع مشکل کندی سایت خود روی اطلاعات این ابزار حساب کنید.

سرعت سایت

ترفندهای افزایش سرعت وب

در کنار ابزارهای کنترل سرعت وب‌سایت و بررسی عوامل کاهنده آن، روش‌های به خصوصی نیز وجود دارد که با کمک آن می‌توان، سرعت بارگذاری مطالب را در سایت خود افزایش داد. این روش‌ها عمدتاً از طریق افزونه‌ها قابل انجام هستند که کارکرد ساده و راحت‌تری دارند و برای کاربران نیز مناسب‌تر خواهند بود. در ادامه برخی از این روش‌ها را بررسی خواهیم کرد:

۱- نصب یک افزونه کش

معمولاً عملکرد کش (Cache) مرورگر در مواردی می‌تواند یک تصور نادرست از سرعت سایت به شما ارائه دهد. به‌طوری‌که درصورت بازکردن صفحه‌ وب‌سایت خود متوجه کندبودن آن نمی‌شوید. این به دلیل ذخیره شدن بخش‌های مختلف یک وب‌سایت توسط مرورگر است تا در دفعات بعدی نیز با همان سرعت، سایت بارگذاری شود. درواقع این سرعت واقعی وب‌سایت شما نیست و به آن حافظه کش گفته می‌شود. بر این اساس می‌توانید با نصب یک افزونه در وردپرس، علاوه بر نگه‌داشتن یک نسخه استاتیک از وبسایت خود، سرعت سایت را نیز بهبود بخشیده و چندین فایل  CSSرا به یک فایل تبدیل نماید.

۲- استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا

با کمک شبکه توزیع محتوا، یک سایت از نزدیک‌ترین سرور به کاربران نمایش داده می‌شود. به‌این‌ترتیب تفاوتی ندارد که بازدیدکنندگان از کدام نقطه در جهان سایت شما را می‌بینند. چراکه از طریق CDN و اتصال به چندین سرور مختلف، به‌راحتی امکان بازدید از صفحات شما وجود دارد؛ بدون اینکه شاهد کندی سرعت سایت باشند.

۳- بهینه‌سازی تصاویر سایت

یکی از راهکارهای معمول و متداول برای بهبود سرعت بارگذاری صفحات سایت، بهینه کردن تصاویر است. درواقع این مشکل به دلیل استفاده از تصاویری است که ابعاد آن‌ها مدام در حال تغییر هستند و همین باعث بروز خطا در سرعت وب‌سایت شما می‌رود. از همین رو با بهینه کردن تصاویر، سایز آن‌ها ثابت مانده و همین باعث سرعت دادن به بارگذاری صفحه می‌شود.

۴- استفاده از بارگذاری لیزی

افزونه دیگری که برای بهبود فرآیند لود صفحات به‌کاربرده می‌شود، لیزی (Lazy) است. به این معنی که مطالب و المان‌ها، هم‌زمان با اسکرول کردن تا پایین بارگذاری می‌شوند. درواقع ابتدا تنها عناصر و محتوای صفحات بالایی لود خواهند شد و سایر موارد نیز در حین حرکت به سمت پایین بارگذاری می‌گردند.

۵- حذف افزونه‌های کند و بی‌مصرف

معمولاً برخی افزونه‌ها پس از مدتی، کارایی خود را ازدست‌داده و دیگر به آن‌ها نیازی نخواهید داشت. وجود افزونه‌های فاقد استفاده از عوامل تأثیرگذار روی سرعت سایت هستند و باعث کند شدن آن می‌شوند. چراکه این افزونه‌ها از منابع هاست وردپرس استفاده می‌کنند و بهتر است آن‌ها را شناسایی و حذف نمایید.

 

خدمات  شرکت دیجیتال مارکتینگ بهنما شامل دیجیتال برندینگ، طراحی هویت بصری، طراحی وب سایت، فروشگاه اینترنتی و طراحی وب اپلیکیشن ،خدمات شبکه های اجتماعی،خدمات سئو وبسایت ،استودیو گرافیک ،اینستاگرام مارکتینگ ،  خدمات برگزاری کمپین تبلیغاتی آنلاین و… می باشند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Email
آخرین مقالات