- خانه
- طراحی وب سایت
- چرا سایت پس از نصب وردپرس بالا نمیاد؟
چرا سایت پس از نصب وردپرس بالا نمیاد؟
seoo_admin
- دسامبر 15, 2022
- 5:56 ق.ظ
- بدون دیدگاه


بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس یکی از رایجترین مشکلات و اختلالهای این سایتها است که دلایل مختلفی میتواند در بروز آنها نقش داشته باشند. به عنوان مثال وجود خطا در پوسته سرور، مشکلاتی در هاست و دامنه، ایرادات فنی یا حتی نقص در برنامهنویسی موجب کندی یا لود نشدن وبسایت WordPress خواهند شد. البته تفاوتی ندارد که کدام فاکتور موجب بروز چنین اختلالی میشود، چون در هر صورت باید خیلی زود به فکر رفع آنها باشید. تعلل در شناسایی و رفع این مشکلات میتواند زیانهایی را به وبسایت یا برند شما وارد نماید و همین موضوع لزوم پیگیری برای برطرف نمودن آنها را اهمیت بیشتری میبخشد. به همین منظور در این مقاله قصد داریم ضمن برشمردن برخی از دلایل اصلی و مؤثر در بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس همچون اختلال در برقراری ارتباط با پایگاه داده ، محدودیت حافظه php ، کدهای مخرب وردپرس و … به ارائه راهکارهایی برای رفع آنها نیز بپردازیم. پس در صورتیکه شما نیز با چنین مشکلاتی مواجه هستید، دعوت میکنیم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
اهمیت بکآپ گیری از سایت وردپرس
بهطور حتم از بین رفتن دادهها یکی از اصلیترین دلایل بالا نیامدن سایت WordPress است. بنابراین قبل از هر چیز باید اطمینان داشته باشید که بهطور منظم از سایت خود کپی گرفتهاید. اهمیت این موضوع از یک جنبه دیگر نیز قابلبررسی است و آن زمانی است که شما سهواً دادههای وردپرس خود را که برای عملکرد سایت، بسیار ضروری نیز هستند را پاک کنید. بنابراین با داشتن یک نسخه بکآپ از آنها، پیشگیری از بروز چنین اتفاقاتی نیز بسیار ساده میشود.
به همین منظور میتوانید با افزودن پلاگین یا افزونه Backupبه سایت WordPress، همیشه یک نسخه پشتیبان از وبسایت خود داشته باشید. همچنین افزونههای دیگری مانند UpdraftPlus، BackWPup و Duplicator برای پشتیبان گیری سایت کاربردی هستند و با نصب آنها یک Backup کامل از سایت در اختیار خواهید داشت. لذا درصورت بالا نیامدن سایت میتوانید با بازگرداندن دادهها، مشکل به وجود آمده را برطرف کنید.
شرکت دیجیتال مارکتینگ بهنما شامل دیجیتال برندینگ، طراحی هویت بصری، طراحی وب سایت، فروشگاه اینترنتی و وب اپلیکیشن،خدمات شبکه های اجتماعی،خدمات سئو وبسایت ،استودیو گرافیک ،اینستاگرام مارکتینگ ، خدمات برگزاری کمپین تبلیغاتی آنلاین و… می باشند.
دلایل بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس
همانطور که اشاره شد، علل و عوامل گوناگونی در لود نشدن سایت وردپرسی دخیل هستند که با شناسایی آنها میتوانید، به راحتی برای رفع هریک اقدام نمایید. در ادامه مروری بر مهمترین دلایل مهم بروز چنین اشکالی خواهیم داشت:
1- اختلال در برقراری ارتباط با پایگاه داده
برقراری یک ارتباط بدون نقص با پایگاه داده از مهمترین ملزومات برای هر وبسایتی است و بایستی از اتصال درست آن اطمینان داشت. درواقع میتوان یکی از دلایل اصلی بالا نیامدن سایت وردپرسی را همین مسئله دانست. برای بررسی یا رفع اطلاعات مربوط به دیتابیس وبسایت خود توسط مرورگر و از این مسیر:
CPanel → Public HTML → wp-config. Php
واردشده و دادهها را بهدقت موردبررسی قرار دهید.
در جریان این بررسیها میتوانید اسم پایگاه داده به همراه یوزر و پسورد آن را نیز ارزیابی کرده و اطمینان پیدا کنید که تغییر نکردهاند. همچنین ممکن است دیتابیس وبسایت شما پاکشده باشد، از همینرو بهتر است در حین چک کردن، سری هم به پنل بزنید. در این صورت، گرفتن نسخه بکآپ که در پاراگراف قبل اشاره کردیم میتواند به رفع این مشکل کمک کند. ممکن است بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس به دلیل برخی خطاهای احتمالی در حین بررسی باشد که باید فوراً برای رفع آنها اقدام نمایید.
2- خطای مربوط به سرور داخلی
یکی دیگر از عواملی که باعث اختلال در بارگیری سایت وردپرس میشود، بروز مشکل در htaccess است که دربردارنده دادههای زیادی در مورد سرور و وردپرس شما است. در چنین شرایطی میتوانید به این صورت عمل کنید. ابتدا به CPanel>File Manager>Public HTML> htaccess بروید. سپس برای رفع مشکل به وجود آمده نسخه کامل و جدید htaccess را از طریق سایت وردپرس دانلود نموده و فایل قبلی را تغییر نام دهید. اکنون پس از آپلود کردن فایل جدید میتوانید نسخه قدیمی را حذف کنید.
3- مشکلات هاست و دامنه
ازآنجاییکه معمولاً اکثر افراد توجهی به منقضی شدن دامنه سایتهای وردپرسی ندارند، پس از مدتی با اختلال در، بازشدن سایت مواجه میشوند. درواقع میتوان اینطور گفت که یکی از عوامل اصلی بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس به تاریخ انقضا دامنه سایت WordPress مربوط میشود. از همینرو بایستی هر از گاهی، تاریخ انقضا دامنه و هاست را موردبررسی قرار دهید. شاید بتوان این مشکل را یکی از سادهترین مشکلات در این فهرست دانست، چراکه به راحتی و با پول قابلرفع است. به این ترتیب درصورت برخورد با چنین موضوعی، تنها کافیست جهت تمدید دامنه یا هاست با شرکت ارائهدهنده میزبانی سایت، تماس گرفته و از آنها تقاضای ارائه خدمات موردنظرتان را داشته باشید.
4- بروز خطای کد در وردپرس
دلیل مهم بعدی که میتواند منجر به عدم بارگیری صحیح سایت شود، خطایی است که در حین افزودن کد به وردپرس یا واردکردن کد اشتباه رخ میدهد. معمولاً در حین ساختن سایتهای وردپرسی، ممکن است به تغییر یا افزودن برخی کدها نیاز پیدا کنید. در این شرایط کوچکترین ایراد در ساختار کد و یا نحوه اضافه کردن آن به فایل Function.phpباعث بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس خواهد شد.
این فایل حساسیت بسیار بالایی دارد و در زمان تغییر کدهای مربوط به آن، بایستی دقت زیادی را به خرج داد تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود. حتی میتوانید با کمی بررسی بهجای واردکردن کد، یک پلاگین نصب کنید. چراکه بسیاری از دستورالعملها و یا تغییرات در سایتهای وردپرسی، بدون نیاز به کدنویسی و تنها از طریق افزونه نیز قابلاجرا خواهند بود. مثلاً افزونه My Custom Functions یکی از بهترین پیشنهادها برای تغییر در فایل Functions.php باهدف افزودن کد PHP به این فایل میباشد.
5- تنظیم Permalink یا پیوند یکتا
کوچکترین اشتباه در استفاده از Permalink یا پیوند یکتا نیز میتواند سایت را با مشکل لودشدن مواجه سازد. زیرا پرمالینک از عناصر مهم یک سایت WordPress و بهویژه سئوی آن بوده و اجرای صحیح آن بسیار با اهمیت است. بنابراین یکی دیگر از علل بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس میتواند به استفاده اشتباه از Permalinkربط داشته باشد. اما برای برطرف کردن مشکل به وجود آمده در سایت WordPress ، ابتدا وارد پنل سایت خود شوید، سپس به بخش تنظیمات پرمالینک بروید. اکنون میتوانید با انتخاب گزینه Post Name و سپس کلیک بر روی عبارت Save Changes تنظیمات مربوط به این بخش را بررسی کنید.
6- محدودیت در حافظه PHP
معمولاً وردپرس بهصورت پیشفرض دارای یک حافظه مشخص بوده که این محدودیت به واسطه انجام برخی تنظیمات قابلافزایش است. بنابراین در مواردی ممکن است همین موضوع، عامل اختلال در بارگیری سایت شناخته شود. البته این مسئله چندان حاد و پیچیده نیست و بهسادگی میتوان حد مجاز حافظه PHP را در وردپرس افزایش داد. درواقع تنها کافیست مسیر زیر را بهدرستی طی کرده:
CPanel>File Manage> Public HTML> WP Content سپس کد زیر را به Config.phpموجود در فولدر WP Content بیفزایید.
php_value memory_limit 128M
7- محدودیت زمان برای اجرا PHP
بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس به دلایل دیگری نیز ارتباط دارد که یکی از شایعترین آنها محدود بودن زمان اجرای PHP است. این فاکتور نیز به صورت پیشفرض حدود 30 ثانیه در نظر گرفتهشده است که امکان افزایش آن پس از نصب وردپرس وجود دارد. در غیر این صورت ممکن است همواره درگیر مشکل بارگیری در سایت خود باشید. برای ارتقاء حداکثر زمان PHP ابتدا بایستی مسیر زیر را طی نموده:
CPanel>File Manage> Public HTML> WP Content
سپس در ادامه شناسه زیر را در فایل htaccessدرج نمایید:
php_value max_execution_time 60
8- کدهای مخرب در وردپرس
بدیهی است وجود کدهای خراب و ناقص، عامل بروز مشکل در سایتهای وردپرسی هستند و نتایج بدی را برای یک سایت به همراه دارند. یکی از این مشکلات، کند شدن یا بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس است و علت آن نیز نمیتواند بیارتباط به تم یا پلاگینهای بیکیفیت باشد. برای رفع چنین ایرادی در ابتدا بهتر است عوامل مخرب مانند Theme را غیرفعال کرده و نمونه پیشفرض وردپرس را نصب کنید. همچنین سایر پلاگینها و افزونههای وردپرس را نیز حذف نموده و با فعال کردن دوباره آنها، سرعت و عملکرد وبسایت را ارزیابی کنید. درواقع همزمان با نصب هریک از این افزونهها، دقت داشته باشید که آیا باعث بروز اختلال یا کاهش سرعت لود سایت خواهند شد یا نه! اگر مشکل بارگیری سایت وردپرس به هرکدام از این پلاگینها ارتباط داشت بایستی آن را حذف کنید.
توجه داشته باشید حتی در صورتیکه نیاز مبرم و اساسی به پلاگین یا فانکشن مربوطه دارید، بایستی نسخه باکیفیت آن را تهیه کنید و یا از یک طراح بخواهید که ایرادات کدهای پلاگین موردنظرتان را برطرف نماید.
9- استفاده از نسخه قدیمی وردپرس
علت مهم بعدی که در بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس تأثیر بسزایی دارد، استفاده از نسخه قدیمی وردپرس یا عدم بهروزرسانی آن است. معمولاً هرچند وقت یکبار، نسخه جدید و آپدیت شده این سیستم مدیریت محتوا منتشر میشود و شما نیز ملزم به نصب و استفاده از آخرین و بهروزترین ورژن آن هستید. البته این نکته را مدنظر داشته باشید که با بهروزرسانی وردپرس، پلاگینهای شما آپدیت نمیشوند و ممکن است برخی از آنها با نسخه جدید وردپرس نیز ناسازگار باشند. همین امر میتواند لود شدن سایت را دچار اختلالاتی کند.
10- استفاده از پلاگینهای منسوخ
گاهی اوقات بهرغم رعایت تمامی موارد فوق و نکات حائز اهمیت برای جلوگیری از کاهش سرعت یا لود نشدن سایت، بازهم پس از راهاندازی مجدد، متوجه وجود مشکلاتی در بالا آمدن سایت WordPress میشویم. همانطور که در بخش قبل نیز اشاره کردیم، آخرین احتمال برای بالا نیامدن سایت پس از نصب وردپرس میتواند استفاده از نسخههای قدیمی و آپدیت نشده برخی پلاگینها و افزونهها باشد. درواقع با توجه به رشد فناوری و ارائه جدیدترین پلاگینها با امکانات و قابلیتهای جدید، بایستی همزمان با بهروزسانی نسخه وردپرس، افزونهها و تمهای خود را نیز بهروزرسانی کنید و از بهکارگیری نسخههای قدیمی اجتناب نمایید.